AXE BAR

In Amerika is bijlgooien al langer een hype, maar we denken dat Nederland er nu ook klaar voor is! Uiteraard krijg je eerst een uitleg van onze Axe Coach, want ook hier staat veiligheid voorop. Nadat iedereen een aantal worpen onder begeleiding heeft gegooid ga je met je groep naar je eigen “booth”, welke uit 2 banen bestaat. Je gooit met 2 personen tegelijk en zorgt er uiteraard voor dat je tegelijkertijd je bijl gaat halen. De personen die niet aan het gooien zijn staan op veilige afstand. We hebben verschillende spelvormen, afhankelijk van jullie kunnen stelt de Axe Coach een programma voor jullie samen.

Reserveren is verplicht en kan via ons online boekingssysteem.

Belangrijke informatie

 

 • Online boeken is verplicht, behalve voor:
  • Groepen vanaf 9 personen of voor een programma gecombineerd met karten en/of eten. Daarvoor kan contact worden opgenomen via 040-2480445, we stellen graag een programma op maat voor jullie samen!
  • Zorg dat jullie met heel de groep 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn om te registreren.
Meest gestelde vragen

Eerste keer? First time?
Geen probleem! Onze Axe Coach leert je te gooien op een veilige manier. Don’t worry! An Axe Coach will teach you how to throw in a safe way.

 • Vereisten om te spelen? Requirements to play?
  Minimaal 16 jaar en draag dichte schoenen. Be minimum 16 years old and wear closed toed shoes.
 • Hoe veel tijd en targets krijg je? How much time and targets do we get?
  Je groep krijgt een of meer privé Axe Booths (met 2 targets), om te zien hoe veel speeltijd je krijgt dien je je groep grootte te selecteren. Your group will get one or more private Axe Booths (with 2 targets) for a dedicated time depending on your group size and selected ticket.
 • Is alcohol toegestaan? Do you serve alcohol?
  Een drankje mag, maar er moet natuurlijk wel op het alcoholgebruik gelet worden als je nog gaat gooien. Uiteraard is het niet toegestaan om onder invloed van drugs deel te nemen aan deze activiteit. Yes, now we do. We serve beer and wine, and we are working to become a full bar. It is not allowed to throw the axes when you’ve consumed to many alcoholic drinks.

Jouw vragen, onze antwoorden!

Voor iedereen van 16 jaar of ouder, biedt onze nieuwe Axebar 4 booths (van 2 banen per stuk) en 1 single baan voor bijlgooien in een professionele en gezellige omgeving. Deze activiteit kan door 1 tot 40 personen tegelijk gespeeld worden. Grotere groepen zijn uiteraard ook van harte welkom, wellicht i.c.m. een kart-programma of waarbij een deel van de groep in onze bar verblijft terwijl de rest hun gooi-skills verbeterd in de Axebar. 

 

Wat is bijlgooien?

Bijlgooien is een sport waarbij je een bijl naar een doelwit gooit en probeert zo dicht mogelijk bij de roos te gooien. Tijdens een instructie leren jij en je vrienden eerst de basis en spelen daarna verschillende spellen, allemaal onder leiding van een getrainde Axe Coach. Hij of zij zal je laten zien hoe je een bijl veilig kunt hanteren en nauwkeurig kunt gooien terwijl je tussendoor tal van tips krijgt. 

Is het veilig?

Zeker! Veiligheid is onze eerste prioriteit. De eigenaar, Mike Hezemans, heeft ook een kartbaan en Axebar in Amerika, dus met die kennis zijn wij hier aan de slag gegaan. De constructie van de werpbanen en het format dat we gebruiken zijn allemaal gericht op de veiligheid van de deelnemers. Elke deelnemer gooit in zijn of haar individuele baan en concurreert zij aan zij met een andere concurrent. Alleen de 2 actieve deelnemers die op dat moment gooien zijn toegestaan binnen het werpgebied. Alle andere deelnemers moeten wachten in de veiligheidszone achter de banen. We hebben een Axe Coach die verantwoordelijk is voor het naleven van de veiligheidsprotocollen. 

 

Wanneer mag je bijlgooien?
 • Vanaf 16 jaar
 • Draag dichte schoenen, bij voorkeur geen hoge hakken
 • Uiteraard ben je niet onder invloed van drank of drugs
Moet ik zelf iets meenemen?

Nee, hoor! Wij voorzien in al het materiaal, inclusief de bijlen. Zolang je minimaal 16 jaar bent, dichte schoenen draagt en vooraf online geboekt hebt ben je van harte welkom! 

Kan ik reserveren?

Ja, dat is zelfs verplicht. 

 • Groepen t/m 8 personen kunnen online boeken.
 • Groepen vanaf 9 personen of voor een combinatie met karten en/of eten kunnen telefonisch contact opnemen via 040-2480445. Voor grote groepen kunnen we buiten de reguliere openingstijden open gaan, hiervoor rekenen we een toeslag.
Is er een bar?

De Axebar beschikt over een eigen bar, uiteraard kunnen de snacks van de borrelkaart ook in de Axebar besteld worden. 

Zullen er competities georganiseerd gaan worden?

Onze Axebar zal starten met recreatief bijlwerpen, wellicht dat er in de toekomst ook competities opgezet zullen worden. 

Kan ik mijn eigen bijl meenemen?

Nog niet. In eerste instantie zullen we alleen onze eigen bijlen toestaan, wellicht dat dat in de toekomst wordt aangepast.