Hezemans Indoor Karting heeft eind 2018 geïnvesteerd in elektrische karts. We zijn overgegaan op groene karts, groene stroom en zonnepanelen. Daar waren een aantal goede redenen voor, zo kan ons milieu bijvoorbeeld wel wat hulp gebruiken. Als bijkomend voordeel is het rond de baan ook een stuk aangenamer geworden, zo zonder uitlaatgassen, motorgeluid en een constante aanvoer van schone, maar koude, winterlucht.

Het milieu is voldoende reden om zo’n grote investering te doen, maar het is mooi meegenomen dat de nieuwe elektrische indoor karts ook sneller zijn. De topsnelheid is hoger, maar dankzij de pittige elektromotoren, trekken de nieuwe karts vooral sneller op. Aangezien de Hezemans familie bestaat uit coureurs, begrijpt u dat ze dat wel even getest hebben. Overigens is racen op de snelste stand alleen voor rijders met de juiste leeftijd en ervaring.

Als deel van de reorganisatie, is ook de baan verbouwd. Uiteraard is de unieke layout over twee etages bewaard gebleven, maar verder is alles veranderd en gemoderniseerd. Ook het pand is niet gespaard, zo liggen er nu bijvoorbeeld 248 zonnepanelen op het dak. Hezemans Indoor Karting heeft van de staatssecretaris van infrastructuur en waterstaat zelfs een groenverklaring ontvangen.

Karten doe je voor je plezier, maar groen karten is net iets leuker.